Ensembles

Fluit-Piano

Dorette vormt samen met verschillende pianisten enthousiaste fluit-piano duo’s. In 2007 heeft ze een fluit-piano duo CD uitgebracht, genaamd “Mellowdy”. Dit duo verzorgt recitals en concerten, muzikale intermezzi en/of begeleiding tijdens uw koorconcert of een andere invulling naar uw keuze. Ceremonieel werk ambieert haar ook, dus verzorgt ze ook graag muzikale intermezzi met haar fluit-piano duo tijdens huwelijksceremonies op het stadhuis of in de kerk. Wij gaan voor kwaliteit en mooie performance. Zo kleden wij ons in stijl, meestal is dat gala avondkleding of cocktail, afgestemd op de gelegenheid, uiteraard in overleg met uw wensen. We kunnen voor een zeer uitgebreid en veelzijdig repertoire zorgen, dat bestaat uit een combinatie van diverse muziekstijlen, zoals: barok, klassiek, romantisch; musical; salonmuziek, bossanova, film, jazzy en pop-arrangementen, populair, Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek, en natuurlijk kerstmuziek.

 

Fluit-Harp

Dorette vormt met verschillende harpistes enthousiaste fluit-harp duo’s. Ze geeft recitals en concerten, maar ook muzikale intermezzo en/of begeleiding tijdens uw koorconcert. Ceremonieel werk ambieert haar zeer; daarom vindt ze het fijn om samen met haar fluit-harp duo de sfeer tijdens uw huwelijksceremonie in de kerk of op het stadhuis met muzikale intermezzo geheel in uw stijl en persoonlijke wensen te kunnen creëren, uiteraard in overleg met u. Verder verzorgt zij intermezzo en sfeervolle muzikale omlijstingen tijdens congressen, beurzen, diners, bruiloften, feesten, recepties; officiële openingen van bijvoorbeeld een galerie, presentaties, High tea’s Kerst markten, kerstfairs of kerstbeurzen, of een door uzelf in te vullen activiteit. Afhankelijk van de gelegenheid kunnen ze een mooi programma samenstellen voor u. Ook maken we wel thema avonden, zoals een concert of recital met het Thema De Lente, De Zomer, De Dans, Griekse Goden: Componist van het Jaar, Sparkling Phantasy, The Celtic Minstrel, Watermusic, maar dan niet alleen van Händel, Ontdek de Klassieken. Ze gaan voor kwaliteit en mooie performance. Zo kleden zij zich in stijl, meestal is dat gala avondkleding, of cocktail, afgestemd op de gelegenheid, uiteraard in overleg met uw wensen. Wat misschien nog leuk is om te melden, is dat ze samen met haar harpistes de muziek die zij spelen kunnen toelichten, in overleg met u. Als je het verhaal achter de muziek kent, ga je vaak anders luisteren.

 

Fluit-Solo

Bij koorconcerten, word ze vaak alleen uitgenodigd te komen spelen, omdat er vaak al een organist of pianist bij het koor aanwezig is. Ook wordt ze regelmatig ingehuurd bij ad hoc orkesten/ensembles bij musicals, cantates en oratoria. Soms heeft men een verzoek voor alleen fluit, zonder begeleiding, bijvoorbeeld bij een opening van een galerie, of een tentoonstelling. Tijdens concerten en recitals met haar fluit-harp en fluit-piano duo, speelt ze vaak een fluitsolo.

 

Fluit-Klavecimbel

Dorette speelt samen met verschillende klavecinisten, waaronder Tijn van Eijk.

Fluit-klavecimbel leent zich erg goed voor Barok muziek en is zeer geschikt om op concertjes op kastelen en landhuizen te spelen. Oude klanken passen zeer goed bij hoven en kastelen en landhuizen. Ze heef interpretatie lessen bij Tijn gevolgd op het conservatorium in Tilburg. Na haar opleiding hebben zij deze samenwerking voortgezet. Deze samenstelling is zeer geschikt als kamermuziekseries op locaties als kasteeltjes, landhuizen, kerken, kapellen, huiskamerconcerten bij organisaties zoals Kunst in de Kamer, Laons, Rotary, etc.